2011. február 14., hétfő

Legjobb androidos alkalmazások - CPUStatusLED, a töltést jelző LED alternatív használata

Pár perccel ezelőtt akadtam rá az XDA-Developers oldalán erre az érdekes alkalmazásra. Ugyanis, a töltési segéd LED-et alkalmassá tudjuk tenni a CPUStatusLED segítségével, hogy négyféle színben jelezze a különböző mértékű processzor használatot.





Az ügyes kis alkalmazás segítségével "pihenő állapotban", kikapcsolt kijelző mellett is tájékoztatást kapunk a CPU teljesítményének, használatának mértékéről. Természetesen grafikonon is nyomon követhetjük központi egységünk működését.





A beállításoknál (menü/Preferences) -mint alább látható - négyféle szín választható a különböző teljesítmény-intervallumok láthatóvá tételére. Blue (kék), green (zöld), amber (borostyánsárga) és red (vörös). Mindegyik színhez tartozik egy 'tól-ig' érték. Sorrendjük felcserélhető.


A Toggle Enable/Disable LEDs kapcsolóval állíthatjuk be, hogy a LED jelezzen, avagy sem. Kissé bugyuta ez a módszer, mivel nem jelzi nekünk, hogy éppen melyik állapotba kapcsoltuk. Két állapota van: az egyik, amikor váltakozva jelzi, amit beállítottunk (enable), a másik állapotban az épp aktuális LED színben ragad (disable). Persze ez utóbbi nem zavar bennünket, mivel ha nem akarjuk igénybe venni a funkciót, akkor egyszerűen kikapcsoljuk a programot (menü/exit). 




Kompatibilis készülékek:

  • Nexus One: Root szükséges
  • HTC Desire: Root nem szükséges
  • HTC G1: Root szükséges
  • HTC Magic: Root szükséges
  • Motorola Droid: Root szükséges
  • További készülékeken is érdemes kipróbálni!
      

Letöltés:








Forrás: code.google.com/p/netmeterled

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése