2011. február 5., szombat

Legjobb androidos alkalmazások - SetCPU, Android overlock

A SetCPU alkalmas a PDA processzorának húzására (overlock). Természetesen legyünk körültekintőek: nem feltétlen a legnagyobb sebesség a legjobb. A SetCPU teljes neve SetCPU for Root Users rámutat arra, hogy az androidos PDA-t rootolni kell a program használata előtt.




Twitter

Csak saját felelősségre!

Az alkalmazás 1,99 USD-be kerül, de még mindig olcsóbb, mint egy magasabb órajelű processzort "ketyegtető" PDA vásárlása.

Letöltés:









Kezdjük a beállítással! A SetCPU elindítása után nyomjuk meg a menü hardvergombunkat, majd válasszuk a Device Selection lehetőséget és azon belül az Autodetect Speeds Recommended opciót!


Ezzel automatikusan feltérképezte processzorunkat, és már állítgathatjuk is a sebességet, természetesen csak akkor, ha a kernel erre lehetőséget ad. A gyári kernel általában nem alkalmas a húzásra, de custom kernelekkel mindig kényeztetnek minket a rommerek, így válasszuk ki a nekünk megfelelőt. Általában oc tag van a kernel nevében, vagy alapból tartalmazza, hogy mennyire lehet húzni. A fentiek megkövetelnek bizonyos fokú jártasságot!

Láthatjuk, hogy a csúszkával állíthatjuk processzorunk maximum és minimum sebességét. Különböző beállítások közül választhatunk a Scaling részben.


  • Ondemand: a legnépszerűbb beállítás. Használatkor a processzort az ideális órajel értékre állítja, nyugalmi időben pedig az energiatakarékos minimumra.
  • Conservative: lsd. ondemand, csak lassabban vezérli a processzort, elkerülve a felesleges szabályozást, hosszabb nyugalmi idő, energiatakarékosabb.
  • Interactive: lsd. ondemand, de sokkal agresszívebben mozgatja a CPU-t, kevesebb a nyugalmi idő. Gyorsabb, de energiaéhesebb.
  • Powersave: minimum órajel
  • Performance: maximum órajel
  • Userspace: a felhasználói programokat előnyben részesíti a rendszerprogramokkal szemben. Ez kismértékben instabillá teszi a PDA oprendszerét és ezzel a stabilitást. Akkor használjuk, ha az oprendszer nem igényel nagy erőforrást, viszont a futtatni kívánt alkalmazások igen.
Beállíthatunk profilokat és az Advanced résznél további finomhangolásokat végezhetünk.


Az Info fülben pedig részletes információkat olvashatunk az erőforrásokról.


Én szinte a kezdetek óta használom ezt a remek alkalmazást a Nexus One készülékemen. Eddig az alap 998 MHz-ről egy speciális kernellel 1190 MHz-re tudtam húzni, ahol stabilan működött. 

Kellemes tuningolást!

3 megjegyzés:

  1. A Smartass beállítási lehetőség kimaradt, pedig ez az egyik leghasznosabb opció...
    Az újabb verziókban már megtalálod!

    mrmarkus

    VálaszTörlés
  2. Nekem elvileg a legújabb van (2.1.0), onnan a screenshot, de nincs benne, viszont tényleg találtam a neten hivatkozást. Jól értelmezem, hogy csak custom kernellel lehet előcsalogatni?

    VálaszTörlés