2011. február 26., szombat

Legjobb androidos alkalmazások - Text To Speech Toy: az Android mesél

Mostanában kissé ráfeküdtem az Android multimédiás lehetőségeinek kiaknázására, főleg mióta a PAW Server for Android  alkalmazásra ráleltem. Most a PDA beszélőkéjét gyakoroltatjuk a Text To Speech Toy segítségével. Készülékünk bármilyen bemásolt szöveget képes felolvasni, csak a input és output nyelveknek kell egyeznie. Meglepően szépen és hangsúlyozva olvassa fel a magyar szöveget.


 
Szóval, ha magyar szöveget viszünk be, akkor lehetőleg magyar nyelven olvastassuk fel, hacsak nem akarunk kifejezetten halandzsát kapni.

Mindenekelőtt szükségünk lesz a SVOX Classic Text To Speech Engine alkalmazásra, mely ingyenes, és le kell töltenünk hozzá a megszólaltatni kívánt nyelvet, vagy nyelveket. Ez némi pénzünkbe kerül, de megéri, mert sok alkalmazás a SVOX-ra épül, így bőven ki lehet használni.

Első indításkor -amennyiben több beszédmotor van a készülékünkön - válasszuk ki a SVOX Classic TTS-t, vagy bármelyiket, amihez a kívánt célnyelvet feltelepítettük.
 
 
A következő képernyőn máris csapjunk a lecsóba! A szövegmezőbe bemásolt szöveget a Speak to me! gombbal indítsuk, utána akár a képernyőt is kikapcsolhatjuk, takarékoskodva az akksival.
 
A képen látható, hogy három, előre beállított szöveget is raktároz nekünk a program. Felolvasásukhoz egyszerűen csak nyomjuk meg őket. A beállításokban változtathatjuk meg a szöveg tartalmát, a Custom Phrase One, - Two és - Three részekben:

 

Hogy mire használhatjuk? Ezt a Kedves Olvasó fantáziájára bízom!

Letöltés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése