2011. február 24., csütörtök

Legjobb androidos alkalmazások - PAW Server for Android

A PDA Fan Club fórumán egy kedves tagtársam hívta fel figyelmünket - amúgy mellékesen - erre a döbbenetesen zseniális programra. A Fun2Code alkotta PAW Server for Android számítógépünkön keresztül képes nagyszerű dolgokat kihozni a PDA-ból.




Twitter 

Mindenekelőtt felhívnám a figyelmet, hogy mivel rengeteg PC screenshot is szerepelni fog a cikkben, így ezek kicsinyítve láthatóak, de rákattintva elérjük eredeti méretben.Valamint, egyelőre, csak helyi WLAN hálózatban működik, így cikkemben is ezen keresztül mutatom be.

Rendhagyó módon kezdjük a letöltéssel a szerző oldaláról. Ingyenes! Itt érdemes átnézni mit takar a "Serving Web Pages" és a "Dynamic Web Pages" szolgáltatás.

Tehát van egy PC és egy androidos PDA, ami azonos hálózaton belül kommunikál. Indítsuk ez Androidon a programot, és egy gombnyomással a szervert is. Az így kapott URL-t csak be kell másolni a böngészőbe és már kész is a kapcsolat. Kezdeti jelszó a PC-n admin/paw. Server résznél leírom, hogy kell megváltoztatni. Működését a notifications baron láthatjuk ikonként.



PC-n történő belépés után egyből azonosít minket, valamint a Phone menüben találjuk magunkat. A menü listáját a bal oldalon láthatjuk, jobb felső sarokban a PDA-nk CPU, Wi-Fi, memória, hangerő (ez állítható) és akksi infót, a főképernyőn pedig:



Lássuk sorban a főbb felhasználói menüket!

Phone menü:
  • Hívásindítás
  • Előzmények
  • Mobil megcsörgetése, ha nem találjuk
SMS menü:
  • SMS megtekintése
  • SMS írás
eMail menü:
  • Mail küldése PDA-n keresztül, amennyiben beállítottuk (nem Gmail)
Media Menü:
Elérkeztünk a legizgalmasabb, legszórakoztatóbb részhez.
- File Manager: Különféle fájlműveleteket végezhetünk, kihasználva a Wi-Fi sebességet. Nálam 2 MB/sec (megabyte!). Az upload funkció alapból 2 MB-ra van korlátozva, de a Server résznél leírom, hogyan kell átállítani.

- MP3 Player: MP3 tag alapján csoportosítja az Androidon talált MP3 zenéket, majd csak ki kell választanunk a meghallgatni kívánt zenét, és már játssza is le PC-n keresztül.


- Camera images: Megtekinthetjük a camera mappában található fényképeket
- Image Slideshow: önmagáért beszél
- Change Wallpaper: Háttérképet cserélhetünk
- Rescan SD Card: SD frissítés
- Voice Recorder: Nyomjuk meg a piros gombot, és már veszi is fel a PDA a környezetünk hangjait. Az Open on Device kapcsolóval a PDA-n tudjuk lejátszani, de le is tölthetjük PC-re és ott is meghallgathatjuk.


- Text To Speech: Másoljunk be tetszőleges szöveget, nyomjuk meg a Speak gombot és a PDA már fel is olvassa nekünk. Természetesen a szöveg és a PDA szövegfelolvasó alkalmazásának azonos nyelvűnek kell lennie, különben fonetikusan olvassa fel nekünk a magyar Hölgy az angol szöveget. Telepítsük hozzá a SVOX Classic Text To Speech Engine nevű ingyenes alkalmazást és hozzá a kívánt nyelve(ke)t, ami sajnos fizetős, de megéri, mert szépen, hangsúlyosan olvassa fel "Judit"' nekünk a szöveget. Én meséltettem is nővérem gyermekének vele tegnap, el is aludt közben. Magyar nyelv=Default.


- WebCam: Abban a pillanatban, ahogy erre a menüpontra ugrunk, már be is kapcsolta az Androidon a kamerát, és máris van egy működő webkameránk. Kikapcsolt képernyőnél is működik, mint minden funkció. Állíthatjuk a képméretet, az időt és a helyzetünket megjeleníthetjük, valamint a LED vakut is ki-be kapcsolhatjuk.


Server menü:
- Settings: Többek között itt változtathatjuk meg a fájl feltöltés méretét és a belépési user/pass-t. Upload size-nél adjuk meg byte-ban a feltöltési limitünket, mentsük, majd lépjünk ki a PAW-ból a PC-n és a PDA-n is. Ha ismét belépünk, akkor már az új értéket látjuk. A többi menüpontot is nézzük át!

Session menü:
  • Logout
Érdemes belenézni a nem részletezett menüpontokba is, rengeteg lehetőséget találunk a fentieken felül: Fun, Add-Ons, System, Development, Information

Kellemes időtöltést!

Forrás: paw-android.fun2code.de

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése