2011. április 5., kedd

Legjobb androidos alkalmazások - Enhanced SMS & Caller ID

Még egy, a SVOX magyar hangjára (vagy más nyelvekre), Juditra alapozó alkalmazást mutatok be, melynek segítségével telefonunk felolvassa a következők üzenetek fontosabb részeit: email, gmail, SMS, telefonhívás, naptár. Ezek természetesen részletesen testre is szabhatók. Lássuk, mit tud az Enhanced SMS & Caller ID!

Twitter

Mindez (többek közt) arra jó, hogy ha érdekel minket azonnal, hogy ki a feladó, de huzamosabb ideig nem tudunk a PDA-hoz nyúlni, akkor is értesülhetünk a készülékünkön történő eseményekről. A beszéd stílusa és hangsúlyozása nagyon jól sikerült a SVOX-ban.

 


A finomhangolási lehetőségeket a gmail beállításain keresztül mutatom be:


A triviális menüpontokkal nem fárasztanám a Kedves Olvasót! A "Hány szó?"-nál kiválaszthatjuk, hogy az üzenet törzsszövegéből hány szó kerüljön felolvasásra. Vigyázat, ha túl gyakran kapunk emaileket, akkor a hosszabb felolvasás zavaró, idegesítő lehet! Láthatjuk is a "Teljes üzenet felolvasása" alatti apró betűs figyelmeztetést. Alkalmunk van beállítani azt, hogy a szöveg felolvasása a készülék megrázására befejeződjön. Ezt a "Rázás érzékenység" részben szabályozhatjuk. Figyelem! Ennek beállítása általános érvényű az összes felolvasás típusra! Minél kisebb az érték, annál kisebb erővel kell ráznunk, hogy elhallgasson. Az ideális érték 4 és 6 közé tehető.


A fenti képen láthatjuk a "Szöveg testreszabása" menüpontot részletezve. Az angol szavakat írjuk át magyarra, mivel fonetikus Judit kiejtése. Ügyeljünk a karakterekre és a szóközre:



Végezetül tekintsünk bele a "További beállítások/Alkalmazás beállítások" részbe:


Letöltés (2.03 USD):







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése