2011. január 25., kedd

Legjobb androidos alkalmazások - Droidwall, tűzfal Androidra

Egy androidos felhasználó bizonyára pontosan tudja, hogy a PDA 100%-os kihasználásához folyamatos internet kapcsolat szükséges. Ez lehet Wi-Fi, mobilnet, vagy USB kábelen keresztül PC-ről, laptopról kapott internet. Azt azért tisztázzuk, hogy ez a folyamatos adatforgalom nem horribilis, tehát ha nem töltögetünk le PDA-nkal filmeket, akkor elég szépen elvagyunk havi 100 - 200 MB között. Mire használhatjuk ennek ellenére az ingyenes Droidwallt?


Twitter

PC szintű, bejövő, ártalmas behatolásokra ne számítsunk. Legalábbis ez még nem jellemző. Lényegében a kimenő adatforgalmunkat kontrollálhatjuk:
  • ha kevés adatforgalmat vásároltunk mobilnet előfizetésünk keretén belül
  • ha külföldre megyünk és nem óhajtunk csillagászati összegeket fizetni a véletlen barangolásért
  • ha ingyenes játékaink reklámokkal zavarnak minket.
Egyesével, vagy akár az összes alkalmazást egyszerre is kitilthatjuk a netről.



A Droidwall használatához root szükséges!

Elindításkor azonnal az összes applikáció listáját kapjuk. Kiválaszthatjuk, hogy Black list (a kiválasztottak tiltása), vagy White list (a kiválasztottak engedélyezése) módban használjuk. Valamint eldönthetjük, hogy a mobilnetet, vagy a Wi-Fi-t, vagy mindkettőt egyszerre tiltjuk az alkalmazások számára.
Természetesen nem kell mindig egyesével aktiválni a korlátozást. A firewall funkciót egy gombnyomással ki-be kapcsolhatjuk, akár a képernyőnkre elhelyezett widget segítségével.
Gyakori hiba, hogy a konfigurálás után elfelejtünk a menüből a Save (vagy Apply) rules funkciót bekapcsolni!
Mindezek után már csak engedélyezünk (enable), vagy tiltanunk (disable) kell a tűzfalunkat.



Fontos: Mindenképpen teszteljük le otthonunkban, hogy valóban működik-e, ne külföldön derüljön ki, illetve az azt követő borsos számlából, hogy nem hozta a kívánt eredményt!

Letöltés:









Forrás: AndroLib

2 megjegyzés: